ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μέσα στο κάμπινγκ η γαλήνη είναι κυρίαρχη και η ησυχία του καθενός σεβαστή γι’ αυτό και έχει δημιουργηθεί μόνο ένας ιδιαίτερος χώρος για τα παιδιά, αλλά και για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα επιτραπέζια παιχνίδια και το internet. Επίσης, λειτουργεί και ανταλλακτική βιβλιοθήκη η οποία αριθμεί σήμερα 300 τίτλους βιβλίων ποικίλης θεματολογίας, και ανανεώνεται συνεχώς, ανάλογα με τις προσφορές των συμμετεχόντων κατασκηνωτών.

Οι προτεινόμενες δραστηριότητες, πραγματοποιούνται εκτός κάμπινγκ, συνήθως σε κοντινές αποστάσεις. Όσοι όμως ανυπομονούν για εξορμήσεις, βρίσκονται στο ιδανικό σημείο εκκίνησης. H πόλη του Βόλου σας επιφυλάσσει πολλά και ενδιαφέροντα: Το όμορφο λιμάνι της και το κέντρο της σας προσκαλούν για βόλτες και ψώνια, ενώ οι επισκέψεις στο αρχαιολογικό μουσείο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τις μεγαλοπρεπείς, ορθόδοξες εκκλησίες είναι πράγματι εντυπωσιακές. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, οι νεολιθικοί οικισμοί στο Σέσκλο, το Διμήνι και τη Nέα Aγχίαλο παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική κίνηση, χάρη στα σημαντικά ευρήματά τους.

Η περιήγηση στο Πήλιο ξεκινάει από τα Άνω Λεχώνια, το διπλανό χωριό. Επιβιβαστείτε στο παλαιότερο τρένο που λειτούργησε στην Eλλάδα και διανύστε μια μοναδική διαδρομή στην καρδιά του Πηλίου, μέχρι το γραφικό χωριό των Mηλεών, με αξιοθέατα την πλούσια βιβλιοθήκη και το σπίτι του Άνθιμου Γαζή Άνθιμος Γαζής
(1764–1828,Έλληνας συγγραφέας, χαρτογράφος και από τους σημαντικότερους διαφωτιστές)
.

Για να απολαύσετε δροσερές βουτιές, πολλές οι μαγευτικές παραλίες από τη μεριά του Αιγαίου: Μυλοπόταμος, Aη-Γιάννης, Xορευτό, Νταμούχαρη, Μικρό, όλες με καταγάλανα νερά, άλλοτε με υπέροχη αμμουδιά και άλλοτε με λευκά βότσαλα ή απόκρημνους βράχους, για να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Για να γνωρίσετε τον Παγασητικό ή για να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στη Σκιάθο, στο παραθαλάσσιο χωριό Καλά Νερά, κοντά στο κάμπινγκ, ξεκινάει το καραβάκι «Ελισάβετ». Προτιμήστε το και αφήστε τους πολλούς να συνωστίζονται στα πλοία της γραμμής. Και αν επιλέξατε να παραμείνετε στο κάμπινγκ και το χειμώνα, θαυμάσια! Το Πήλιο είναι ένας λατρεμένος χειμερινός προορισμός. Υπέροχα γραφικά χωριά, όπως Mακρινίτσα, Zαγορά, Tσαγκαράδα,Μηλιές, Βυζίτσα σας προσκαλούν για λευκές αποδράσεις. Αλλά και παραδοσιακά μονοπάτια επιφυλάσσουν μοναδικές διαδρομές στους λάτρεις της πεζοπορίας. Οργανωμένη ομάδα οδηγών βουνού σας οδηγεί στο εκπληκτικό, καταπράσινο βασίλειο του Πηλίου, το βουνό που οι Θεοί του Ολύμπου είχαν επιλέξει ως εξοχική τους κατοικία!

Άλλες προτεινόμενες δραστηριότητες και σπορ -ανάλογα με την εποχή-: σπηλαιολογία, συλλογή μανιταριών και βοτάνων, χειμερινό σκι, mountain bike, ιππασία, αναρρίχηση, αλλά και wind surfing κανό & καγιάκ, καταδύσεις, θαλάσσιο σκι.

Μια διαφορετική εμπειρία σάς περιμένει!


back to top